fb

Fantastická sviečková bez výčitiek za 40 minút plus triky na dosiahnutie neuveriteľnej chuti :)

Veľa ľudí považuje sviečkovú za nezdravé jedlo. Neviem prečo ju spoločnosť tak nespravodlivo zaškatuľkovala, keďže sviečková je jedlo plné zeleniny a bielkovín. Ako príloha nemusí byť klasická knedľa, vieme si k nej dať napríklad fazuľové či vajíčkové cestoviny alebo zdravú verziu chlebíka. My sme si na našej sviečkovej neskutočne pochutili a s receptíkom sa rada podelím aj s Vami :) Triky na tú najlepšiu sviečkovú sú:
1, varenie v tlakovom hrci (za 40 minút máte tú najlahodnejšiu sviečkovú ;))
2, pridanie 2 lyžíc karamelu (na jednu porciu vychádza zanedbateľné množstvi cukru, avšak tá zmena chuti je obrovská)

Ingrediencie:
1200 g hovädzieho mäska (nemusí byť sviečková, robievame aj zo stehna a je fantastická!)
1 kg mrkvy
1 polka zeleru
3 väčšie petržleny
1 plechovka kokosového mlieka
2 lyžice cukru
soľ
kokosový olej
bobkový list
čierne korenie
3 cibule
5 guličiek nového korenia
horčica

Mäsko rozdelíme na menšie časti a orestujeme v tlakovom hrnci na kokosovom oleji. Pridáme nakrájanú zeleninu a koreniny, podlejeme vodou a necháme 40 minút variť v tlakovom hrnci. Po uplynutí 40 minút vyberieme koreniny a mäso, zeleninu rozmixujeme na krém a zahustíme smotanou. Dochutíme horčicou, soľou a karamelom. My sme mali podávané s ľanovým bezlepkovým chlebíkom, ale výborná je aj s proteínovými fazuľovými cestovinami :)

fb

Posted in Články.