Cícer
Najjednoduchšia príloha z cíceru je opečený cícer z konzervy na cibuľke a posypaný grilovacím korením. Je to fantastické, chutné rýchle a neuveriteľne sýte. Celá príprava zaberie neuveriteľných 5 minút. Ďalšími možnosťami sú cícerové pyré, palacinky, halušky, cestoviny či chlieb. Cícer je neuveriteľne všestranná a výživná potravina plná bielkovín, ktorá by vo vašej kuchyni nemala chýbať.
1, Opekaný cícer
Potrebujeme:
- Cícer z konzervy
- Cibuľu
- Korenie podľa chuti (grilovacie, kari…)
- Kokosový tuk
Postup:
Očistenú a pokrájanú cibuľu na kocky opečieme na kokosovom tuku. Po chvíľke pridáme cícer a koreniny. Podávame k mäsku či rybke, vajíčkam alebo dzobkáme len tak samotný cícer.
2, Cícerové pyré
Potrebujeme:
- Čajovú lyžičku kmínu
- 2 lyžice olivového oleja
- Tahini – sezamová pasta – 3 lyžice
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 šálky uvareného cíceru (aj z konzervy)
- Soľ
- Čierne korenie
- Paprika
- Môžeme pridať sušené paradajky
Postup:
Na olivovom oleji osmažíme kmín a cesnak, po chvíli pridáme cícer a chvíľku opekáme. Zmes rozmixujeme ponorným mixérom s tahini, soľou, korením, paprikou a ak chceme môžeme pridať sušené paradajky.
3, Cícerové palacinky
Neuveriteľne chutné, môžete ich plniť na sladko či slano…
Potrebujeme:
- 160 g cícerovej múky
- 1 lyžica rozpusteného kokosového alebo olivového oleja
- 500 ml vody
- Soľ
- Čierne korenie
- Bylinky
Postup:
Ingriediencie vymiešame a necháme cen noc odstáť. Na druhý deň premiešame a opekáme na kokosovom oleji. Môžene naplniť pomazánkami (tuniaková, avokádová, vajíčková či dusenou zeleninou….)
4, Cícerové halušky:
Potrebujeme:
- 150 cícerovej múky
- 100 ml vody
- 1 vajce
- Soľ
Postup:
Ingrediencie zmiešame a do vody hádžeme halušky, necháme prevrieť a precedíme. Podávame s bryndzou či vajíčkom …
5, Cícerové cestoviny
Potrebujeme :
- 225 g cícerovej múky
- 2 vajcia
- Pol lyžičky soli
- Trocha vody
Postup :
Z ingrediencii spracujeme cesto. Vyvaľkáme, vykrajujeme rôzne tvary a dáme variť do vriacej vody. Po vyplávaní precedíme a polejem olejom aby sa nám nezlepili.
6, Cícerová placka/základ na pizzu
Potrebujeme:
- 250g cícerovej múky
- 0,7 l vody
- 2 a pol lyžice olivového oleja
- Soľ pol malej lyžičky
- Trocha rasce
Postup:
Múku s vodou vymiešame metličkou v miske dochutíme korením a soľou, necháme asi pol hodinu odstáť aby sa múka a voda spojili. Pridáme olej premiešame a opäť necháme 10-20 minút postať. I keď sa vám bude zo začiatku cesto zdať riedke nepridávajte múku, cesto bude po čase hustejšie. Pečieme v rúre vo forme na 190 stupňoch celzia doba pečenia bude od 15 -20 minút okraje by mali byť mierne hnedé
Leave A Comment
You must be logged in to post a comment.