fbpx

Nahraďte zemiaky či ryžu fantastickými a rýchlymi prílohamy z cíceru – chudnite pomocou zdravých príloh

Cícer

Najjednoduchšia príloha z cíceru je opečený cícer z konzervy na cibuľke a posypaný grilovacím korením. Je to fantastické, chutné rýchle a neuveriteľne sýte. Celá príprava zaberie neuveriteľných 5 minút. Ďalšími možnosťami sú cícerové pyré, palacinky, halušky, cestoviny či chlieb. Cícer je neuveriteľne všestranná a výživná potravina plná bielkovín, ktorá by vo vašej kuchyni nemala chýbať.

 

1, Opekaný cícer

Potrebujeme:

  • Cícer z konzervy
  • Cibuľu
  • Korenie podľa chuti (grilovacie, kari…)
  • Kokosový tuk

Postup:

Očistenú a pokrájanú cibuľu na kocky opečieme na kokosovom tuku. Po chvíľke pridáme cícer a koreniny. Podávame k mäsku či rybke, vajíčkam alebo dzobkáme len tak samotný cícer.

 

2, Cícerové pyré

Potrebujeme:

  • Čajovú lyžičku kmínu
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Tahini – sezamová pasta – 3 lyžice
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 šálky uvareného cíceru (aj z konzervy)
  • Soľ
  • Čierne korenie
  • Paprika
  • Môžeme pridať sušené paradajky

Postup:

Na olivovom oleji osmažíme kmín a cesnak, po chvíli pridáme cícer a chvíľku opekáme. Zmes rozmixujeme ponorným mixérom s tahini, soľou, korením, paprikou a ak chceme môžeme pridať sušené paradajky.

hummus

3, Cícerové palacinky

Neuveriteľne chutné, môžete ich plniť na sladko či slano…

Potrebujeme:

  • 160 g cícerovej múky
  • 1 lyžica rozpusteného kokosového alebo olivového oleja
  • 500 ml vody
  • Soľ
  • Čierne korenie
  • Bylinky

 

Postup:

Ingriediencie vymiešame a necháme cen noc odstáť. Na druhý deň premiešame a opekáme na kokosovom oleji. Môžene naplniť pomazánkami (tuniaková, avokádová, vajíčková či dusenou zeleninou….)

vypechka-blinchiki-myaso-pancakes 

 

4, Cícerové halušky:

Potrebujeme:

  • 150 cícerovej múky
  • 100 ml vody
  • 1 vajce
  • Soľ

Postup:

Ingrediencie zmiešame a do vody hádžeme halušky, necháme prevrieť a precedíme. Podávame s bryndzou či vajíčkom …

 

5, Cícerové cestoviny

Potrebujeme :

  • 225 g cícerovej múky
  • 2 vajcia
  • Pol lyžičky soli
  • Trocha vody

Postup :

Z ingrediencii spracujeme cesto. Vyvaľkáme, vykrajujeme rôzne tvary a dáme variť do vriacej vody. Po vyplávaní precedíme a polejem olejom aby sa nám nezlepili.

cícerové cestoviny

 

6, Cícerová placka/základ na pizzu

Potrebujeme:

  • 250g cícerovej múky
  • 0,7 l vody
  • 2 a pol lyžice olivového oleja
  • Soľ pol malej lyžičky
  • Trocha rasce

Postup:

Múku s vodou vymiešame metličkou v miske dochutíme korením a soľou, necháme asi pol hodinu odstáť aby sa múka a voda spojili. Pridáme olej premiešame a opäť necháme 10-20 minút postať. I keď sa vám bude zo začiatku cesto zdať riedke nepridávajte múku, cesto bude po čase hustejšie.  Pečieme v rúre vo forme na 190 stupňoch celzia doba pečenia bude od 15 -20 minút okraje by mali byť mierne hnedé

 

2015-04-12T00:00:00+02:00

Leave A Comment