fbpx

7 dôvodov prečo využiť služby komplexnej výživy a nechať si u nás vypracovať jedálniček na mieru

Je úplne normálne, že každý sme odborník v niečom inom a nemôžeme byť špecialistami vo všetkých oboroch. Veľa ľudí si však myslí, že vytvoriť správny jedálniček na mieru nemôže byť predsa také ťažké. Otvorí kalorické tabuľky a ide podľa nejakých odporúčaní, ktoré mu vypracoval program. A potom sa o niekoľko mesiacov objaví u nás v poradni, že tie tabuľky ktoré mu nastavil počítač nefungujú. A ony naozaj nefungujú v 90% prípadov. Tie tabuľky Vás nepoznajú. Nevedia čo vám chutí a kedy cvičíte. Nevedia aké máte zdravotné problémy a či ste si už nejakými diétami prešli.

A rovnako to nevie ani „výživový poradca“ s dvojdňovým kurzom, ktorými je Slovensko momentálne zasypané. A je veľmi dôležité na tento fakt poukázať, nakoľko to, že jedálniček od „rýchlokvaseného výživového poradcu“ nebude fungovať, je ten najmenší problém. Veľakrát taký jedálniček vie veľmi uškodiť a niekedy aj nezvratne.

1, neodovzdávame jedálniček, odovzdávame celoživotný výživový plán

Neodovzdávame jedálniček na týždeň, ktorý je pre každého rovnaký ako to robí veľa ľudí online.

Naše jedálničky majú približne 15-20 strán a obsahujú všetky informácie týkajúce sa životného štýlu. V jedálničku od nás si rozoberieme prípravu stravy, ukážeme si ako pripraviť ryžu a ušetriť 60% kalórii, povieme si prečo nikdy nerobiť vajíčka na tuku, povieme si o správnej kombinácii jedál a aj o dôležitosti enzýmov. Rozoberieme si vhodné a nevhodné potraviny pre daného človeka. Povieme si koľko a čoho piť. Koľko vypiť kávy (a hlavne kedy) a koľko akých čajov a prečo piť kyslé. Povieme si o strave a športe. Rozoberieme si doplnky stravy ak sú pre daného človeka potrebné.

A samozrejme že výživový plán obsahuje aj konkrétny hmotnostný jedálniček. Ale nie je písaný štýlom: v pondelok ráno si musíte dať tuniaka na raňajky a kura na vode s ryžou a na večeru 1 vajíčko. Nie, my vám nediktujeme vaše chute a zásobu vašej špajze a ani nechceme aby ste to po 2 týždňoch vzdali kôli jedálničku ktorý skrátka nechutí a jete extrémne málo. My vám dávame na výber z 10-12 možností na raňajky, desiaty, obedy, olovranty a večere. Vždy máte možnosť výberu a naučíme vás ako si aj dané príklady jedál upravovať podľa seba.

2, robíme ho skutočne na mieru

Nemáme 2 šablóny jedálničkov ale každému jednému vypracuvávame jedálniček na mieru na základe jeho cieľov, jeho chutí, jeho športového režimu, alergii či intoleracnii, na základe pohlavia, veku, množstva svalov a tuku…

3, spoznáme vás, urobíme vám vyšetrania

My nie sme tí, ktorí vypracovávajú jedálničky na základe krátkeho dotazníka. My sa s vami (ak je to samozrejme možné) osobne stretneme. Vypočujeme Vás, porozprávate nám o všetkom čo sa týka výživy, športu a zdravia. Ponúkame možnosť aj krvných testov. Otestujeme akékoľvek parametre. Neviete či máte dostatok vitamínov a minerálov? Či funguje štítna žlaza? Či nemáte histamínovú intoleranciu? Neviete aký máte cukor, cholesterol či v akom stave je vaša pečeň? Všetky spomenuté parametre vám vieme zistiť a na základe týchto informácii potom spracovať ten najpresnejší jedálniček.

4, urobíme vám podrobnú diagnostiku tela na InBody váhe

Na diagnostiku vášho aktuálneho tela používame InBody prístroj – najkvalitnejšiu analýzu tela aktuálne na trhu. Zistíme presné množstvo svalov, tuku, vnútorného tuku, vody, minerálov, kostí a mnoho iných parametrov. Odhalíme zadržiavanie vody či riziko osteoporózy a následne odporúčania zahrnieme do jedálničku.

5, Jedálničkom naša spolupráca nekončí ale naopak začína

Potom ako vám osobne/skypom odovzdáme jedálniček sme vám neustále k dispozícii. Neviete si na niečo spomenúť alebo objavíte nejakú potravinu a chcete sa opýtať či ju môžete. Sme tu pre vás :). Po nejakom čase navyše odporúčame osobnú konzultáciu s meraním na InBody prístroji pre skontrolovanie vašeho progresu, pre prejdenie si jedálnička a pre ďalšie recepty a tipy 🙂

6, Sme odborníci s vysokou školou výživy, certifikátmi a 8 ročnou praxou

Keď idete navštíviť akéhokoľvek špecialistu, zistite si kto to je, aké ma vzdelanie a koľko sa venuje danej problematike. Na Slovensku totiž nie je nijako zákonom dané, kto môže robiť výživového poradcu. Výživovým poradcom môže byť ekonóm, opravár či záhradník. Je preto veľmi dôležité preveriť si, komu chcete svoje zdravie vložiť do rúk.

7, Nenútime vás do žiadnych doplnkov výživy či zázračných koktejlov

Doplnky výživy odporúčame len ak si to vyžaduje vaša situácia (napríklad zistíme nedostatok vitamínu D v zime, tak vám nejaký odporučíme). Nespolupracujeme so žiadnou firmou ktorej výrobky by sme vám nútili. Ak vám nejaký doplnok odporúčame, tak vyberáme to najlepšie čo na trhu je (pomer cena/kvalita) ale pri výbere nie sme nikým ovplyvňovaní.

Ak je jedálniček na mieru to, čo hľadáte a potrebujete pomoc odborníka, neváhajte sa k nám objednať.

Objednajte sa

Zmeňte život jedným klikom.

2020-05-31T16:23:37+02:00